Alles wat je moet weten over het visum Indonesië
visum indonesie

Is een visum vereist voor Indonesië?



Visumvereisten voor Indonesië

Inwoners van Nederland die voor toeristische doeleinden naar Indonesië reizen, zijn vrijgesteld van het aanvragen van een visum voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Voor een langer verblijf of andere doeleinden, zoals werk of studie, is wel een visum nodig.

Aanvragen van een visum

Voor het aanvragen van een visum voor Indonesië kunnen Nederlandse reizigers terecht bij de Indonesische ambassade of een visumbureau. Het is belangrijk om de juiste documenten en formulieren in te vullen en op tijd te versturen om vertragingen te voorkomen. Het is verstandig om voor vertrek de actuele visumvereisten te controleren om problemen bij aankomst te voorkomen.

Hoeveel kost het om bij aankomst in Indonesië een visum aan te vragen?



Kosten van een visum bij aankomst in Indonesië

Het kost €35 om bij aankomst in Indonesië een visum aan te vragen voor een verblijf tot 30 dagen. Dit bedrag dient contant en in euro's te worden betaald.

Verlenging van het visum

Indien je langer dan 30 dagen in Indonesië wilt verblijven, kun je het visum verlengen voor €35 per verlenging. Dit moet worden geregeld bij het plaatselijke immigratiekantoor en kan meerdere keren worden verlengd tot een maximum van 60 dagen.

Heb je een visum nodig voor Bali 2024

Is een visum vereist voor Bali in 2024?



Visumvereisten voor Bali in 2024

In 2024 is voor Nederlandse reizigers een visum vereist voor een bezoek aan Bali. Dit visum kan online worden aangevraagd of bij aankomst op de luchthaven worden verkregen.

Visumvrijstellingen en uitzonderingen

Er zijn enkele visumvrijstellingen en uitzonderingen voor bepaalde nationaliteiten, zoals een visa-on-arrival voor een kort verblijf. Het is belangrijk om de actuele visumvereisten te controleren voordat je op reis gaat naar Bali in 2024.



Meer info: visum indonesie nodig

Hebben Indiërs een visum nodig om naar Bali te reizen?



Visumvereisten voor Indiërs naar Bali

Indiërs die naar Bali reizen hebben geen visum nodig als ze voor toeristische doeleinden maximaal 30 dagen verblijven. Dit geldt voor reizigers die aankomen via luchthavens of zeehavens in Indonesië.

Verlenging van het verblijf

Indien Indiërs langer dan 30 dagen op Bali willen verblijven, moeten zij een visum aanvragen bij de Indonesische ambassade of het consulaat. Het is belangrijk om de visumvereisten en -procedures op tijd te controleren om eventuele problemen bij aankomst te voorkomen.

Hebben Indiërs een visum nodig om naar Bali te reizen